Vers van de pers: boek over Marcel Zeelmaekers

Coronacrisis of niet, Heemkring Averbode heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. Het bestuur werkt naarstig aan het winternummer van ons tijdschrift. We zijn trots dat we ook een nieuwe publicatie mogen voorstellen.

Marcel Zeelmaekers (1933-1953) is het verhaal van een jong verongelukte straaljagerpiloot uit Schoonderbuken. Ons bestuurslid David Swinnen heeft tien jaar gewerkt om het korte maar boeiende leven van Zeelmaekers te reconstrueren. Aan de hand van vele gesprekken, talrijke foto’s en onuitgegeven (archief)documenten komt de man achter de straatnaam weer tot leven.

Het boek verschijnt op 15 november. Door dat duivelse virus gebeurt de lancering noodgedwongen ‘virtueel’ in plaats van tijdens een gezellige bijeenkomst. Geen nood: wie het boek bestelt, krijgt het thuisbezorgd.

Het boek kost 19 euro. Bestellen doe je door je naam, adres en telefoonnummer te bezorgen op het adres david.swinnen@telenet.be of op het nummer 0495 86 76 76 (na 17 uur), met als vermelding ‘Zeelmaekers’.

Technische gegevens

  • 92 pagina’s, kleur
  • meer dan 100 afbeeldingen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s