Nieuw boek: een duik in het verleden van de Loboshoeve

Op de jongste Open Monumentendag stelde ons bestuurslid David Swinnen zijn nieuwste boek voor: Het Loobos en zijn hoeve.

69818146_10217114001615548_6050480829723836416_oDrie jaar lang heeft David in klooster-, rijks- en gemeentearchieven gewroet om de geschiedenis van de Loboshoeve in Scherpenheuvel te ontrafelen. Bij die speurtocht stootte hij op tal van verrassingen. Zo blijkt de boerderij veel ouder te zijn dan de muurankers doen uitschijnen.

Maar David, die eerder al schreef over de cafeetjes van Schunnebroek en de Eerste Wereldoorlog – is geen kamergeleerde. We kennen hem als een man van het terrein. Hij ging voor dit boek dan ook op de koffie bij de laatste pachter van de Loboshoeve.

Waar komt de naam Lobos eigenlijk vandaan? Wat hebben de oratorianen, een verdwenen priestergemeenschap, met de hoeve te maken? Heeft de pachter van de Lobos de Duitse bezetter nu echt met honderden kilo’s rotte aardappelen opgezadeld? En wat is het verhaal achter de negen dagen durende duiveluitdrijving in de kerk van Scherpenheuvel?

Je moet het vooral zelf lezen. Klik hier voor meer informatie over dit aanbevelenswaardige boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s