Het winternummer van ons tijdschrift is in de maak…

Nu het om vijf uur donker is, worden we eraan herinnerd dat Kerstmis weer in aantocht is. En dat betekent dat er weer een nieuwe aflevering van het heemblad wordt klaargestoomd.

2019_DEC_Heemkring_Averbode_Cover.jpgAan onze ‘missie’ getrouw, publiceren we enkele boeiende artikels uit verschillende dorpen van Scherpenheuvel-Zichem. Zo is er een postume tekst van Jefke Vervloesem over Zichem, dat met zijn trein- en tramstation honderd jaar geleden een regionaal verkeersknooppunt was.

Eddy Exelmans onderzocht wie er schuilgaat achter Jan Baptist Mattheus, een naam die we tegenkomen op het monument voor de gesneuvelden aan de basiliek in Scherpenheuvel. Gastauteur Jaak Jansen belicht de bouwgeschiedenis van de pastorie van Messelbroek. De bouw was in handen van Grégoire Godissar, een bekwame vakman en norbertijn van Averbode.

Guido Peeters brengt een hommage aan Meester Segers en zijn Averboodse schoolklas anno 1942. Glenn Geeraerts blikt terug op de herinwijding van de Kroningskapel in Averbode. En uiteraard publiceren we ook een gedicht-met-kwinkslag van Albert Claes, alias Beir van Bettes.

Dit alles is rond Kerstmis te ontdekken, bovendien in een totaal vernieuwde lay-out!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s